Acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni în dosarul Ferma Băneasa, în care personaje principale sunt Remus Truică şi Prinţul Paul de România, afaceriştii israelieni Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz şi Moshe Agavi s-au făcut nevăzuţi.

Tal Silberstein (sursa foto jurnalul.ro)
Tal Silberstein (sursa foto jurnalul.ro)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat în mai multe rânduri audierea lor, dar israelienii nu şi-au făcut apariţia, astfel că, în cele din urmă, s-a solicitat emiterea unor mandate de arestare în lipsă.

Iar magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au aprobat emiterea unor asemenea mandate pe numele lui Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benny Steinmetz.

Primul este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, iar ceilalţi doi de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

Însă decizia nu este definitivă, astfel că autorităţile nu pot să-i dea în urmărire internaţională. Acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, Moshe Agavi a scăpat momentan de braţul lung al legii.

Procurorii DNA susţin că cei patru afacerişti israelieni au fost printre oamenii dispuşi la “sacrificii” pentru a pune mâna şi împărţi averea obţinută din valorificarea bunurilor revendicate de Prinţul Paul în România, printre acestea aflându-se Ferma Băneasa şi un teren de 47 de hectare din Pădurea Snagov.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version