Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă, luni, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui I. V., cadru medical la Institutul de Psihiatrie Socola, din Iaşi.

instanta, tribunal, justitie

I.V. este acuzat de trafic de influenţă, respectiv că a încasat 1.000 de euro de la o persoană, denunţător în cauză, pentru a-şi exercita influenţa avută pe lângă persoane cu atribuţii decizionale şi a-i obţine angajarea, ca asistentă medicală, la Spitalul de Recuperare Iaşi.

Conform anchetatorilor, “la data de 28.07.2016, denunţătoarea a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, în luna iulie 2016, a fost abordată pe Facebook de către inculpatul I.V. care i-a pretins suma de 1.000 euro şi căruia, ulterior, i-a şi remis această sumă, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra persoanelor cu putere de decizie din cadrul Spitalului de Recuperare Iaşi, pentru a-i facilita angajarea în cadrul acestei unităţi ca asistentă medicală.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi au efectuat în cauză mai multe activităţi de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz. În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version