Magistraţii de la Tribunalul Bihor au decis, vineri seara, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a Adrianei Pirtea, medic stomatolog şi şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină Oradea.

catuse

Adriana Pirtea fusese reţinută joi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, sub acuzaţia de luare de mită.

Conform procurorilor, Adriana Pirtea obişnuia să încaseze de la studenţii ei bani, bijuterii şi parfumuri pentru a-i ajuta să treacă la diferite examene.

Oamenii legii susţin că “în exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai – septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 de euro precum şi diverse bunuri – parfum, bijuterii – cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ”.

Este al doilea astfel de caz ce zguduie Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în ultimii ani. Constantin Romanul, fostul prodecan al facultăţii, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru o poveste asemănătoare, respectiv luare de mită de la studenţi pentru a-i promova la examene.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version