Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă începerea urmăririi penale pe numele a doi medici din Constanţa acuzaţi de favorizarea făptuitorului, respectiv că au aprobat internarea lui Nicuşor Constantinescu, deşi “diagnosticul la internare nu necesita internarea în unitatea medicală respectivă”.

Fostul președinte al Consiliului Județean  Constanța, Nicusor Constantinescu
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicusor Constantinescu

Cei doi medici luaţi în vizor de DNA sunt Raluca Irinel Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii.

Conform procurorilor DNA, cei doi suspecţi, care au şi fost plasaţi sub control judiciar, “au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde. Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa”.

Implicat în mai multe dosare penale, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a făcut spectacol de câte ori a ajuns în faţa magistraţilor. Politicianul s-a văitat că este o victimă a autorităţilor şi că lumea îl vrea mort, din această cauză nefiindu-i permisă internarea în spital.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version