Mihai Necolaiciuc, fostul şef al CFR, a fost chemat luni la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat.

Mihai Necolaiciuc sursa foto b365.ro
Mihai Necolaiciuc sursa foto b365.ro

După ce a stat aproape o oră la discuţii cu oamenii legii, Necolaiciuc a fost înştiinţat că are noi probleme cu legea. Fostul şef al CFR a fost pus sub acuzare, în mod oficial, de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul NECOLAICIUC MIHAI, fost director general al CNCFR SA, sub aspectul infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului Bucureşti.

În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea.
Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă şi în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimişi în judecată 3 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de influenţă.

În prezenta cauză, suspectului Necolaiciuc Mihai i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii DNA.

Necolaiciuc a fost condamnat definitiv, în octombrie 2014, la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. A fost eliberat condiţionat în iulie anul trecut.

Fostul şef al CFR mai are, însă, o condamnare de 10 ani de închisoare încasată în iunie anul trecut. Condamnarea respectivă, pentru abuz în serviciu şi utilizare a creditelor în alte scopuri, nu este însă definitivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version