Magistraţii de la Tribunalul Constanţa au decis, luni dimineaţa, că Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, poate fi eliberat condiţionat.

Condamnat în vara anului trecut la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu a petrecut doar aproximativ 15 luni după gratii, decizia de eliberare condiţionată fiind una definitivă.

Mircea Băsescu a fost găsit vinovat anul trecut de trafic de influenţă, respectiv că ar fi luat 250.000 de euro de la finul său, Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi şi a-l scăpa pe acesta de unul dintre dosarele penale în care era implicat.

Mircea Băsescu a ajuns în iunie anul trecut după gratii, dar imediat după aceea a început demersurile necesare pentru a obţine rapid o eliberare condiţionată.

La ultimul termen dinainte de succesul obţinut de Mircea Băsescu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie afirmau că fratele fostului preşedinte al României a petrecut prea puţin timp după gratii ca să îşi schimbe comportamentul.

În schimb, avocatul lui Mircea Băsescu a spus că acesta îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat şi că se impune această măsură pentru că nu prezintă niciun risc.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version