Condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu a fost eliberat din penitenciar, după ce a făcut 15 luni de puşcărie.

Băsescu fusese găsit vinovat de faptul că a primit 250.000 de euro de la finul său, Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă anumiţi magistraţi şi a-l scăpa pe acesta de unul dintre dosarele penale în care era implicat.

Fratele lui Traian Băsescu a scăpat cu doar 15 luni de puşcărie, Mircea Băsescu fiind eliberat condiţionat luni. Imediat după ce a părăsit Penitenciarul Poarta Albă, Mircea Băsescu a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliştii.

“Mă simt bine. Au fost momente grele în închisoare, dar trecem peste ele, ce să facem. Mi-a fost dor de copii şi abia aştept să-i revăd”, a fost mesajul transmis de Mircea Băsescu.

Adunând zilele petrecute în arest preventiv şi arest la domiciliu, dar şi zilele libere câştigate după gratii, Mircea Băsescu a efectuat mai mult de jumătate din pedeapsa primită, respectiv 860 de zile de închisoare dintr-un total de 1.461 de zile.

Fratele lui Traian Băsescu a fost eliberat condiţionat la a treia tentativă, reuşind să-i convingă pe magistraţi că este bolnav, că are nevoie să-şi cumpere medicamente care nu se găsesc în sistemul de stat şi că alţi condamnaţi, care au încasat pedepse mai mari decât el, pentru acelaşi tip de infracţiune, au fost eliberaţi mai repede.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version