Mircea Drăghici, trezorierul PSD propus de pentru funcția de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Șova, este cercetat penal are dosar penal, a confirmat miercuri Parchetul General.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră”, este răspunsul oferit de Parchetul General pentru redacția Newsweek România.

Publicația a scris că Drăghici, care gestionează banii partidului – dintre care peste 83 milioane de lei din subvenția de la stat în anul 2017 (după preluarea puterii de către PSD) și până în prezent – a tocat câteva milioane pe stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

De asemenea, potrivit unui document publicat de Newsweek România, Drăghici a cheltuit în mai puțin de cinci luni din acest an 380.000 de euro din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în vila de pe B-dul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici. 

Citiți ancheta Newsweek România

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version