Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, este audiat la această oră de magistraţii de la Tribunalul Constanţa.

sursa foto ziuaconstanta.ro
sursa foto ziuaconstanta.ro

Găsit vinovat de luare de mită, Miron Mitrea a fost condamnat, în februarie anul trecut, la 2 ani de închisoare cu executare şi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Fostul ministru a efectuat o jumătate din pedeapsă, astfel că la începutul acestui an a solicitat eliberarea condiţionată. Iniţial, Mitrea a trecut peste comisia de specialitate din Penitenciar şi s-a adresat direct instanţei, fără sorţi de izbândă.

Ulterior, fostul ministru a obţinut avizul favorabil, dar nici aşa nu a avut noroc, magistraţii de la Tribunalul Constanţa nefiind de acord să-l elibereze condiţionat, probabil şi din cauza tevaturii făcute de cazul puşcăriaşilor notabili care au “creat” opere după gratii. Numele lui Miron Mitrea apare şi el pe celebra listă, fostul ministru al Transporturilor apelând şi el la trei cărţi pentru a câştiga trei luni de libertate.

Refuzul magistraţilor din 29 februarie, de a-l elibera condiţionat, nu era definitiv, astfel că Mitrea a contestat decizia respectivă, iar contestaţia va fi judecată în cursul zilei de marţi.

Mitrea a apărut schimbat în faţa magistraţilor. Fostul ministru a albit, şi-a lăsat barbă şi a slăbit mult în greutate.

Mitrea a fost condamnat la închisoare cu executare pentru nişte lucrări de renovare la casa mamei sale din Voluntari. Lucrările respective au fost achitate de Irina Jianu, iar în schimbul lor Mitrea îşi asuma posibilitatea de a o menţine pe aceasta în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version