Condamnat pe 13 februarie anul trecut la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

sursa foto ziuaconstanta.ro
sursa foto ziuaconstanta.ro

Însă cum viaţa de după gratii este extrem de dificilă, Mitrea a solicitat deja eliberarea condiţionată. Interesant este că fostul ministru a trecut peste capul Comisiei de specialitate şi a solicitat direct în instanţă eliberarea condiţionată.

Cererea sa a fost depusă pe 28 ianuarie, iar un posibil răspuns ar putea veni, din partea magistraţilor de la Tribunalul Medgidia, pe 10 februarie.

Condamnat la închisoare cu executare pentru că a primit foloase necuvenite în valoare de aproape un milion de lei de la Irina Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Mitrea a scris “doar” două cărţi după gratii, obţinând astfel o reducere a pedepsei cu două luni.

Lucrările lui Mitrea sunt intitulate “Amintiri… Subiective. Moment de istorie imediată” şi “Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”. Cărţile au fost publicate la Editura “Muntenia”, coordonator ştiinţific fiind prof. univ. dr. Marian Cojoc de la Universitatea “Ovidius” Constanţa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version