Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei în Guvernul Cîțu, a fost audiat ca martor, luni, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce a acuzat public faptul că șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, ar fi protejatul actualului ministru, Virgil Popescu (PNL).

Întrebat, la ieșirea din sediul DNA, „de ce nu a fost demis acest șef ROMARM”, Claudiu Năsui a răspuns: „Asta e o întrebare foarte bună. Eu am început procedurile de demitere și ele au fost oprite de către cei care au venit după, normal. Uitați-vă cine a fost în Consiliul de Administrație, înainte și după”.

La insistențele jurnaliștilor dacă actualul ministru al Energiei, care în Guvernul Orban a deținut și portofoliul Economiei (într-un minister care le îngloba pe amândouă), Năsui a spus:

„Nu vreau să folosesc această oportunitate ca un atac politic, am venit doar ca să colaborez. Știți și dumneavoastră cine a fost ministru înainte și cine a fost după, vedeți și cine a numit oamenii și cine a susținut directorul general în fiecare companie de stat”.

În urmă cu o săptămână, Năsui a scris pe Facebook:

„Cât am condus ministerul economiei am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu. Evident domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu „Năsui propune un bancher șef la armament”. Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale. Erau buni pensionarii speciali printre care și un fost polițist din Strehaia, omul de casă al lui Virgil Popescu, care era prin mai toate companiile de stat. Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului (…) Iar ei mai departe cotizează oriunde trebuie ca să rămână în funcție sau ca să-și consolideze poziția. De aceea domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu”.

Cine îl proteja pe șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, reținut de procurorii DNA
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version