Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Netejoru, pensionat de Iohannis la cerere, cu 6.500 euro/lună, după ce PNL l-a ținut 4 ani șef la Inspecția Judiciară

Președintele Klaus Iohannis l-a pensionat pe șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, semnând, marți, un decret în acest sens.

Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare

Decretul vine la câteva zile după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a aprobat cererea lui Netejoru.

Acesta va primi o pensie lunară anticipată, la vârsta de 51 de ani și 7 luni, în valoare de 6.500 de euro, chiar mai mult decât încasa din salariu.

Anul trecut, Netejoru avea un salariu la IJ de 26.000 de lei pe lună net, iar cum pensia magistraților este în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate, el va încasa aproximativ 32.000 de lei net pe lună, adică 6.500 de euro, scrie presshusb.ro

Această prevedere, însoţită de includerea contributiilor în salariul brut, permite ca pensiile calculate în acest mod să poată depăşi salariile nete din timpul activităţii.

Netejoru de la Inspecția Judiciară se pensionează după ce a fost menținut inclusiv de PNL

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât: Eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 1 iulie, a domnului Lucian Netejoru, judecător la Tribunalul Giurgiu, în prezent inspector judiciar la Inspecţia Judiciară”, se arată în minuta deciziei. 

PNL l-a menținut timp de 4 ani șef la Inspecția Judiciară pe Netejoru – atât Guvernul Orban, cât și Guvernul Cîțu. Premierul Cîțu a refuzat propunerea ministrului de atunci al Justiției, Stelian Ion, de a-l demite pe Netejoru.

Sub „domnia” lui Netejoru, Inspecția Judiciară a întocmit rapoartele prin care au fost excluși din magistratură judecătorii Camelia Bogdan și Cristi Danileț.

Sentință definitivă a ÎCCJ: Judecătoarea Camelia Bogdan rămâne exclusă din magistratură, pentru abateri disciplinare
Cristi Danileț nu mai are dreptul să judece și nu mai primește salariu – CSM

Inspecția Judiciară a încercat, făsă să reușească însă, excluderea din magistratură a Laurei Codruța Kovesi, pentru ca aceasta să rateze numirea în funcția de procuror-șef al Parcehtului European.

ÎCCJ a respins recursul Inspecţiei Judiciare în războiul Kovesi – Cosma
Inspecția Judiciară taxează politicienii pentru declarațiile privind clasarea dosarului „10 august”
Precedent periculos: CSM a decis eliminarea din DNA a procurorului de şedinţă din dosarul „Colectiv”
105 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv