Deputatul Nicolae Păun, de la Partida Romilor, ajunge marţi în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

nic

Arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a fraudat milioane de euro destinate romilor nevoiaşi, Nicolae Păun a depus o contestaţie la măsura respectivă, contestaţie ce ar urma să fie judecată marţi.

Păun este susţinut de zeci de apropiaţi la faţa locului, deşi şedinţa se va desfăşura cu uşile închise. Emoţiile sunt mari, mai ales că decizia de marţi va fi una definitivă astfel că, în cazul în care magistraţii îi resping contestaţia, Păun ar urma să mai stea după gratii încă cel puţin trei săptămâni.

Deputatul se consideră nevinovat în dosarul în care procurorii îl acuză, în mod oficial, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălarea banilor; efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia; cumpărare de influenţă şi influenţarea declaraţiilor.

Mai mult, Păun susţine că este dezavantajat de faptul că provine dintr-un cartier mărginaş al Capitalei, “în timp ce domnul Mădălin Voicu (n.r. – un alt deputat implicat în acest dosar), care provine dintr-o familie bună şi care şi-a făcut relaţii de-a lungul timpului, doarme bine mersi acasă la el, fiind lăsat liber”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version