Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis joi, definitiv, ca Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, să rămână cu pedeapsa primită în dosarul Centrului Militar Zonal.

nicusor

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, în iunie anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, respectiv pentru că a vrut să evacueze în mod ilegal Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa. Nicuşor Constantinescu a încercat de două ori această manevră, însă ambele proiecte au fost anulate în instanţă.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa a solicitat casarea deciziei, în speranţa că va ieşi din închisoare, fiind singura lui condamnare definitivă primită până acum.

Însă Nicuşor Constantinescu este un campion al dosarelor penale şi riscă să înfunde puşcăria pe termen lung. Pentru că fostul preşedinte al CJ Constanţa mai are două condamnări la activ, care însă nu sunt definitiv, şi alte patru dosare penale.

Nicuşor Constantinescu a mai luat 15 ani de închisoare, pentru că nu a respectat un contract de plantare de perdele forestiere, deşi a decontat 30 de milioane de lei din bugetul CJ Constanţa, şi 6 ani de închisoare pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian.

În plus, Nicuşor Constantinescu mai este acuzat de modul defectuos în care s-a făcut întreţinerea elicopterului prăbuşit în Siutghiol, de efectuarea unor plăţi nelegale, în valoare de 8 milioane de euro, către asociaţii, fundaţii sau cluburi sportive, de retrocedarea ilegală a unor plaje din Constanţa şi de efectuarea de plăţi nelegale, în valoare de 11,6 milioane de lei, pentru realizarea de lucrări de cadastrare fictive.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version