Ordinul nr. 1190/C emis de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în 13 iulie, privind aprobarea Nomenclatorului specializărilor expertizei tehnice judiciare a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Noul „Nomenclator” cuprinde 90 de specializări și ține seama de evoluțiile înregistrate la nivel de societate în ansamblu și de nevoile sistemului judiciar, în particular, potrivit MJ.

Documentul a fost elaborat în parteneriat cu Parchetul de le lângă Înalta Curte de Casație și Justiției și Tribunalul București, în cadrul proiectului „Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.

„În următoarea etapă a proiectului, Ministerul Justiției, împreună cu partenerii săi, va elabora Ghidul explicativ al Nomenclatorului specializărilor expertizei tehnice judiciare, care va descrie fiecare specializare și subspecializare, după caz, astfel încât să poată fi cât mai bine identificată aria de expertiză necesară pentru a se răspunde obiectivelor concrete stabilite de organele judiciare într-o cauză anume”, precizează MJ.

De asemenea, „se va dezvolta și implementa o aplicație software care va permite judecătorilor, procurorilor, personalului birourilor locale pentru expertize judiciare tehnice și contabile din cadrul tribunalelor, precum și experților tehnici judiciari sau oricărei persoane interesate să acceseze ”Ghidul”. Aplicația informatică va cuprinde și un motor de căutare, în funcție de anumite cuvinte-cheie, care va da posibilitatea utilizatorilor de a găsi cu ușurință informațiile dorite”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version