Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au aprobat, luni, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

RELU-FENECHIU-FANE-41

Oamenii legii l-au acuzat pe Fenechiu de trafic de influenţă, în formă continuată, şi spălare de bani, respectiv că “în perioada 2012—2014, în calitate de deputat, Relu Fenechiu a pretins şi a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte”.

Pus în faţa dovezilor, Fenechiu şi-a recunoscut vinovăţia şi, în cele din urmă, a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, după ce a ajuns la un acord recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA.

În plus, s-a decis confiscarea de la Fenechiu a peste 900.000 de euro, reprezentând obiectul infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Fenechiu se află deja după gratii, el fiind condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul “Transformatorul”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version