Procurorii DNA Ploieşti au dat publicităţii, luni, documente care arată că, din punctul lor de vedere, fostul deputat Sebastian Ghiţă se sustrage urmăririi penale în dosarele în care este implicat şi a fugit din ţară.

sursă foto: jurnalistii.ro

Oamenii legii au recunoscut că încă din 10 ianuarie a fost emis mandat de arestare preventivă graţie magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiţă Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliţie, Ghiţă Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigaţii a rezultat că Ghiţă Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul naţional, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr. 2457/1/2016”, arată documentele DNA.

Ghiţă a dispărut de la domiciliu pentru că avea informaţii conform cărora imediat după ce şi-a pierdut imunitatea parlamentară urmau să se ia măsuri preventive împotriva lui, respectiv să fie arestat preventiv.

De asemenea, Ghiţă se aştepta să fie implicat într-un nou dosar penal după ce Irina Socol, fosta şefă de la SIVECO, şi Horaţiu Bruno Berdilă, şeful Romsys, ar fi depus denunţuri împotriva sa pentru a-şi face viaţa mai uşoară în dosarele în care sunt implicaţi.

În baza tuturor acestor informaţii este de aşteptat ca magistraţii de la Tribunalul Prahova să emită, luni, un nou mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ghiţă. Afaceristul este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat într-un dosar în care au fost puşi deja sub control judiciar Cristian Anastasescu, cumnatul lui Ghiţă şi administratorul Asesoft, şi Bogdan Padiu, directorul Teamnet, o altă firmă controlată de fostul deputat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version