Fostul vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Ponta, Gabriel Oprea, s-a prezentat marţi la ora 7.30 la ÎCCJ, unde s-a reluat de la zero judecarea dosarului de corupție “Limuzina”, după ce o judecătoare din Completul de 3 s-a pensionat intempestiv.

Oprea a stat numai o jumătate de oră, părăsind sala de judecată la ora 8.00, deoarece instanța a dat un nou termen pentru 13 februarie. Motivul: judecătorii așteaptă decizia Curții Constituţionale pe o excepţie ridicată de inculpat.

Gabriel Oprea este judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, iar Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), pentru complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Oprea nu a putut scăpa însă de jurnaliștii care l-au asaltat cu întrebări despre poliţistul pedofil.

Cum însă agresiunea față de cei doi copii s-a produs în ianuarie anul acesta, iar alte două fapte recunoscute de pedofil datează – una din decembrie 2016, când Oprea nu mai era ministru de Interne, și alta din 2009,când a deținut această funcție pentru o foarte scurtă vreme în Guvernul Boc -,  acesta a declarat:

“Eu am fost la Ministerul de Interne, mandatul 2008-2009, două săptămâni. Am început în 20 şi am terminat pe 13 ianuarie. Nu l-am cunoscut niciodată (pe Eugen Stan, poliţistul arestat penzru fapte de pedofilie -n.r.). (…) Nu am auzit niciodată de el. Vă daţi seama că nu aveam cum să aud aşa ceva”.

Întrebat dacă actualul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar fi trebuit să demisioneze în urma scandalului provocat de poliţistul pedofil, Gabriel Oprea a spus că nu vrea să se pronunţe.

Agentul de poliție Eugen Stan a fost arestat recent pentru 3 infracţiuni de agresiune sexuală. Acesta a fost protejat de șeful său direct, Rene Emanuel Vornicu, pe care inspectorul-șef al Poliției Române, Bogdan Despescu, l-a eliberat din funcţie până la clarificarea situaţiei de fapt.

Vornicu era şeful Serviciului de Supraveghere Rutieră din Sectoarele 1, 2 şi 6 din cadrul Brigăzii Rutiere, iar Oprea îl cunoaște foarte bine. În Sectorul 1, mai exact pe Strada Ştirbei Vodă, a murit în octombrie 2015 poliţistul Bogdan Gigină, scos de superiorii lui – poate chiar de Vornicu – să meargă cu motocicleta pe timp de ploaie în deschidea coloanei oficiale pe care o utiliza în mod abuziv Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version