Gabriel Oprea, fosl vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Ponta,  care și-a înființat partidul UNPR din traseiști PSD și rezerviști, a declarat joi, după aproape o oră de audiere la procuroarea Adina Florea de la Secţia specială, în dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi este acuzată că s-a implicat în aducerea în ţară a escrocului Nicolae Popa, că el nu s-a tras de “şireturi cu Florian Coldea, poate cu George Maior”, pe care îl ştia de la PSD.

Oprea a amintit că a fost de două ori ministru al Apărării și de tot atâtea ori ministru de Interne.

“În aceste funcţii, e normal cu oamenii care lucrează în aceste domenii, militari, generali, fiind un om care eu am apărat drepturile militarilor fiindcă apără securiatea naţională a României. Cu domnul Coldea, că tot m-aţi întrebat..(…) Printre doctoranzii mei a fost şi domnul Radu Timofte, adjuncţi ca domnul general Zamfir sau domnul general Marin Ionel. A fost şi domnul Coldea. Între mine şi domnul Coldea este o diferenţă de aproximativ 11-12 ani, mi-a fost şi doctorand, era secretar de stat, eu am fost ministru sau vicepremier, niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Partidul Social Democrat”, a precizat Oprea.

El a insistat, ca și în alte dăți – inclusiv la Comisia parlamentară de verificare a alegerilor din 2009-, că nu dă detalii despre întâlnirile private pe care le-a organizat la vilele de protocol.

“Ministru al Apărării Naţionale la acest moment, nu a avut nicio contribuţie (la aducerea în țară a condsamnatului Nicolae Popa), fiindcă era Ministerul Apărării în acest dosar. Sunt amic cu Sebastian Ghiţă, chiar nu l-am invitat (în sufragerie -n.r.) atunci, dar l-am invitat de multe alte ori şi sunt prieten cu el. Iar eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial şi întâlniri private, am un brand, sunt un om care încerc să mă ţin de cuvânt. Brandul ăsta îl construieşti într-o viaţă şi îl poţi pierde într-o secundă, nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private”, a arătat Gabriel Oprea.

Şi fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, a fost audiat joi, la Secţia de anchetă a magistraţilor, în dosarul privind extrădarea din Indonezia a escrocului FNI Nicolae Popa, care fugise de 10 ani din țară și era condamnat la 15 ani de închisoare.  

Coldea: Aducerea lui Nicolae Popa în țară a fost o operațiune de succes, care deranjează pe foarte mulți
Adina Florea a deschis dosarul în urma unei plângeri penale depuse de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în decembrie 2016, pentru a scăpa de arestarea preventivă  în mai multe dosare de corupție instrumentate de DNA.
 
Coldea a fost citat telefonic de Adina Florea, dar a venit personal să-și ridice citația, pe 22 aprilie, la registratura Secției speciale – denumită de jurnaliști, în mod ironic, Secția “SS”, pentru că a fost înființată de PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, prin modificarea Legilor Justiției, pentru a-i intimida pe magistrați.
 
Pe 28 martie, Adina Florea a plasat-o sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus revocarea acestei măsuri.
Anca Florea, umilită! ÎCCJ i-a ridicat lui Kovesi controlul judiciar (integral)
Kovesi, acuzată că a cerut bani de la Ghiță să-l aducă în țară pe escrocul FNI

Adina Florea o acuză pe fosta șefă a DNA că a cerut și luat mită de la Ghiță peste 200.000 de lei pentru plata avionului care l-a adus în țară pe escrocul Nicolae Popa, fugit în Indonezia ca să scape de închisoare. 

Alte capete de acuzare sunt abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.  

Însă MAI și IGPR au precizat deja, în două comunicate, că plata aducerii în țară cu un avion de line a escrocului Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, a fost făcută cu bani de la buget.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version