Fostul premier PNL, Ludovic Orban,în timpul mandatului căruia ROMARM a livrat măști neconforme către spitalele militare, a fost  audiat, miercuri, de procurorii DNA, în dosarul aflat în instrumentare.

Orban s-a disculpat că „sunt chestiuni despre care eu nu aveam cum să am cunoştinţă”.

El a precizat că a fost audiat de procurorii anticorupţie în calitate de martor, insistând că, în pandemie, orice iniţiativă de a avea propriile companii care să producă materiale de protecţie a fost privită cu ochi buni de guvernarea sa:

„Orice iniţiativă de a avea propriile companii care să producă astfel de materiale a fost privită cu ochi buni de guvernarea mea şi nu numai România a fost prinsă nepregătită de această criză pandemică şi foarte multe ţări europene au fost prinse complet nepregătite de această pandemie. Faptul că cineva aflat la conducerea unei companii nu ştiu ce a făcut, pentru că nu cunosc conţinutul dosarului, nu mi s-a adus la cunoştinţă conţinutul dosarului, eu doar am răspuns la întrebări, care au fost formulate de avocaţi şi de procuror, în calitate de martor”.

Orban a adăugat că nu avea cum să aibă cunoştinţă dacă pentru producerea de măşti achiziţionate de Romarm erau folosite utilaje de proastă calitate.

„Din lucrurile respective nu cunosc exact ce i se impută, ce infracţiune se consideră că a săvârşit directorul general Romarm. În mod normal, ar trebui să fie o investiţie bună, care să asigure capacitate statului român de a produce astfel de materiale critice, cu atât mai mult cu cât s-a văzut limpede în această pandemie ce înseamnă să nu ai astfel de capacităţi de producţie. Acum, dacă s-au luat utilaje de proastă calitate, dacă s-a făcut sau nu s-a făcut procedură de achiziţie, preţul la care se produc, astea sunt chestiuni despre care eu nu aveam cum să am cunoştinţă”, a spus fostul premier.

Întrebat de jurnalişti despre implicarea lui Victor Piţurcă în respectivele achiziţii, Orban a răspuns: “Am şi declarat public că îl cunosc pe domnul Piţurcă, dar toţi cei care au făcut speculaţii pentru simplul fapt că îl cunosc pe domnul Piţurcă şi faptul că domnul Piţurcă în 2008 mi-a susţinut candidatura la primărie nu înseamnă că eu aş fi avut vreo legătură cu acest subiect. Nu am discutat cu domnul Piţurcă niciodată acest subiect şi, de altfel, din câte îmi aduc aminte, nu cred că l-am mai văzut pe domnul Piţurcă din 2018 sau 2019”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version