Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au decis, miercuri seara, să-l condamne la 10 ani de închisoare pe George Karam, patronul Restaurantului Beirut, din Constanţa.

sursa foto cugetliber.ro

Karam a fost găsit vinovat de producerea incendiului din aprilie 2014, tragedie în urma căreia au murit trei tinere care nu aveau mai mult de 25 de ani fiecare. Însă decizia de miercuri nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Karam a fost găsit vinovat de comiterea unui număr record de infracţiuni: două infracţiuni de distrugere din culpă — una în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora — forma agravată, complicitate la abuz în serviciu, construire fără autorizaţie într-o zonă protejată, primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă şi 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de afacerist au mai fost condamnaţi la închisoare Constantin Pavel, 8 ani şi 7 luni, Dumitru Jurcă, 7 ani şi o lună, Sultana Nirlu, 3 luni cu suspendare, Gheorghe Nirlu, 3 luni cu suspendare, Mihaela Zdru, 2 ani şi 5 luni cu suspendare şi Florentina Coroianu, un an şi o lună cu suspendare.

În incendiul din aprilie 2014 şi-au pierdut viaţa cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţianu.

Conform procurorilor care au instrumentat dosarul: “În cursul anului 2013, în lipsa autorizaţiei de construire a proiectului avizat de proiectantul iniţial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, prin efort conjugat şi acţiuni simultane şi succesive, inculpatul Karam George, în calitate de administrator al S.C. Middle East Partners S.R.L, împreună cu această firmă, precum şi cu inculpaţii Pavel Constantin şi S.C. Tinel Cristi S.R.L., a modificat, prin adăugarea unui nivel, imobilul — Restaurant Beirut — corp de construcţie al proprietăţii din Bdul Tomis, municipiul Constanţa, şi, împreună cu inculpatul Jurcă Dumitru (instalator autorizat), a pus şi menţinut ilegal în funcţiune instalaţia de utilizare a gazelor naturale de la restaurantul mai sus menţionat, cu consecinţa iniţierii incendiului din 05.04.2014, care a avut ca urmare un dezastru, constând în distrugerea imobilului cu destinaţia de restaurant, degradarea clădirii nr. 122 din acelaşi bulevard, a unui alt imobil învecinat, moartea a trei persoane şi vătămarea corporală a altor două”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version