Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis, luni seara, reţinerea pentru 24 de ore a patru bărbaţi din oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa.

Cei patru au vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu motorină, după ce au fost prinşi în flagrant.

Inculpaţii au fost prinşi luni în urma unei razii efectuate de poliţiştii de la Secţia Regională de Transporturi Constanţa. Cei patru se aflau la bordul unei autoutilitare în care se aflau circa 1.100 de litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitat în recipiente de tablă.

În urma unei percheziţii la locuinţa unuia dintre inculpaţi, au mai fost găsite opt recipiente în care se aflau circa 185 de litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, pe care le deţinea fără documente de provenienţă.

Din cercetări a rezultat faptul că respectiva cantitate de motorină ar fi fost sustrasă de la navele ce tranzitează zona portului Cernavodă.

Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de motorină, autoutilitara în cauză, o instalaţie confecţionată artizanal, utilizată la încărcarea şi descărcarea motorinei din butoaie, bunuri în valoare de aproape 21.200 de lei, precum şi suma de 5.337 de lei.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Marţi, cei patru inculpaţi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version