Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Penitenciarul Târgşor, unde este Udrea, și-a modernizat spațiul de vizitare a mamelor de către copii

Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, unde este încarcerată Elena Udrea, a modernizat sectorul de vizită, inclusiv în spaţiul în care au loc vizitele între mamele deţinute şi copiii lor.


Precizările conducerii penitenciarului, într-un comunicat transmis miercuri:

„În conformitate cu obiectivele stabilite pentru anul 2022, în perioada august – noiembrie 2022 administraţia Penitenciarului de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a întreprins demersurile necesare în vederea reamenajării sectorului destinat acordării dreptului la vizită al persoanelor private de libertate. Lucrările au vizat atât îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în concordanţă cu standardele europene, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale personalului din penitenciar.

Astfel, a fost realizate următoarele lucrări: igienizarea tuturor spaţiilor existente în sector, prin lucrări de zugrăveli şi reparaţii ale pereţilor; schimbarea mobilierului existent, atât cel folosit de către persoanele private de libertate şi persoanele vizitatoare, cât şi cel folosit de către cadre; dotarea spaţiului destinat vizitelor între mamei şi copii cu jucării şi amenajarea acestuia astfel încât să ofere posibilitatea atât mamelor deţinute, cât şi copiilor vizitatori să petreacă timp în condiţii cât mai apropiate de mediul exterior.

Demersurile derulate au fost posibile atât prin achiziţii de echipamente de către unitatea penitenciară, cât şi cu sprijinul unui partener extern, SC Lemet SRL, care a asigurat dotarea cu mobilier pentru spaţiul destinat vizitelor între mame şi copii şi pentru cadrele care îşi desfăşoară activitatea în sector”.

La începutul lunii august, fostul ministru în Guvernul Boc, Elena Udrea, a criticat, pe Facebook, condiţiile în care au loc vizitele mamă-copil în acest penitenciar:

„Dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit ‘dispozitiv de protecţie’, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are acelaşi regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viaţă. Despre ce protecţie poate fi vorba şi a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle şi să lovească cu pumnii şi picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri ‘mama şi copilul’, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv