Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

piedone 1

Piedone a dat o declarație în dosarul în care procurorii îl acuză de conflict de interese, respectiv că mai multe firme reprezentate de copiii săi au semnat contracte avantajoase cu Primăria condusă de Piedone.

Este vorba despre șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare date de Primărie în perioada 2013-2015 către God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL și Chocoland SRL, firme conduse de copiii lui Piedone.

În plus, procurorii susțin că, în 2013, Sport Team Kart SRL, firma condusă de băiatul lui Piedone, “a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp”.

La ieșirea de la Parchetul General, Piedone a recunoscut că a dat o declarație și că i s-a adus la cunoștință acuzația de conflict de interese, a ținut să precizeze că “societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat”, dar a precizat acordul de închiriere, încheiat la prețul de 7 bani pe metrul pătrat, “a fost decis și parafat de Consiliul Local de închiriere a domeniului public”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version