Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri seara, să-l condamne, definitiv, pe interlopul Mihai Chiriţă, alias “Pistolarul din Militari”, la 3 ani de închisoare cu executare.

sursa foto stiri.tvr.ro
sursa foto stiri.tvr.ro

Chiriţă a fost găsit vinovat de vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar magistraţii au decis să-i reducă pedeapsa. Chiriţă fusese condamnat iniţial de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare.

Interlopul a devenit celebru după ce în noiembrie 2013 a scos un pistol cu bile în faţa unui supermarket din cartierul Militari, din Bucureşti, şi a împuşcat trei persoane. Una dintre victime, o tânără de numai 26 de ani, şi-a pierdut un ochi în urma incidentului respectiv.

În acelaşi dosar, Elena şi Tomiţă Chiriţă, părinţii lui Mihai Chiriţă, au fost condamnaţi la câte 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Florentina şi Mariana Chiriţă, surorile interlopului, au fost condamnate, de asemenea, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

În plus, Mihai Chiriţă trebuie să-i plătească victimei Daniela Sînziana Borz daune în valoare de 71.250 de euro.

Incidentul din noiembrie 2013 a demarat după ce surorile interlopului Mihai Chiriţă nu au vrut să stea la coadă la supermarket. Mai mulţi cumpărători le-au apostrofat, moment în care femeile l-au chemat în ajutor pe fratele lor, iar acesta nu a stat pe gânduri. A scos pistolul şi a început să tragă în stânga şi în dreapta.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version