Până să-i repatrieze de la Londra pe Puiu Popoviciu sau pe Adamescu junior, Poliţia Română a obţinut extrădarea din capitala Angliei a unui membru al Academiei Infractorilor.

Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, din Bacău, acuzat că facea parte din celebra grupare de infractori condusă de Adrian Botez şi intitulată Academia Infractorilor.

Băcăuanul, adus cu escortă luni seara în ţară, este acuzat de comiterea infracţiunilor de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie calificată şi favorizarea făptuitorului.

Tribunalul Bucureşti emisese pe numele său un mandat internaţional de arestare.

Conform anchetatorilor, “în cursul anului 2011, bărbatul ar fi aderat la un grup infracţional, format din cetăţeni români, majoritatea din judeţul Neamţ. Membrii principali s-ar fi ocupat de recrutarea şi coordonarea altor membri executanţi, pe care i-ar fi determinat să se deplaseze în străinătate, pentru a comite tâlhării din magazine de bijuterii.

În perioada 2011-2014, în calitate de membru al grupării, bărbatul în cauză s-ar fi ocupat de recrutarea şi transportarea membrilor din judeţul Neamţ, precum şi de transportarea, pe teritoriul diverselor ţări europene, a bunurilor furate.

De asemenea, bărbatul era urmărit şi de autorităţile germane, în baza unui mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea, în cursul anului 2015, a opt furturi, prin folosirea ilegală a unor carduri, precum şi sustragerea, în mod ilicit, a unor bani în detrimentul unor persoane.

Ca urmare a schimbului de informaţii efectuat de Poliţia Română, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., cel în cauză a fost arestat în Marea Britanie, la data de 14 august a.c.”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version