Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Bujor au decis trimiterea în judecată a agentului de poliție S. S. D.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, într-un dosar în care au mai fost trimiși în judecată C. I., acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și influențarea declarațiilor, și V. C., acuzat de participație improprie la infracțiunea de fals intelectual și favorizarea infractorului.

Conform procurorilor, “în luna iunie 2016, agentul de poliție S.S.D., după ce a constatat că inculpatul C.I, în calitate de conducător auto, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a produs un accident rutier din care a rezultat vătămarea sa și a altor doi pasageri, l-a ajutat pe acesta în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul. Astfel, polițistul l-a transportat pe C.I. cu autospeciala MAI din dotarea Postului de Poliție spre locuința inculpatului V.C. Acesta a declarat în mod mincinos organelor de poliție din cadrul Poliției Orașului Tg. Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului.

Totodată, s-a mai constatat faptul că inculpatul S.S.D., contrar atribuțiilor de serviciu, nu a intervenit în interesul conservării probelor, îngreunând astfel tragerea la răspunderea penală a inculpatului C.I.

Ulterior situației prezentate, în luna septembrie 2016, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul C.I. a condus un autoturism, iar pe fondul vitezei peste limita legală admisă, a pierdut controlul volanului, pătrunzând pe acostament unde a lovit frontal și ucis doi minori în vârstă de 8 ani și 9 ani. Ulterior, C.I. a plecat de la locul accidentului cu intenția de a se sustrage cercetărilor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version