Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au decis să o condamne la 5 ani de închisoare pe poliţista Melania Renghea, cea care l-a acuzat de viol pe şeful ei, Gheorghe Barbu, iar apoi l-a înjunghiat.

Melania Renghea (stirileprotv.ro)
Melania Renghea (stirileprotv.ro)

Incidentul s-a petrecut în decembrie 2012, când Melania Renghea, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a acuzat mai mulţi poliţişti de la IPJ Dolj, în frunte cu şeful instituţiei, Gheorghe Barbu, dar şi avocaţi şi procurori de viol şi hărţuire sexuală.

Procurorii au demarat o anchetă, dar au stabilit că presupusele fapte nu există, moment în care femeia şi-a pierdut minţile. A pus mâna pe un cuţit de bucătărie, a mers în biroul lui Gheorghe Barbu şi l-a înunghiat de mai multe ori.

Acuzată şi, în cele din urmă, găsită vinovată de tentativă de omor calificat, Melania Renghea a fost trimisă în judecată în vara lui 2013 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

În iunie anul trecut, Melania Renghea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Însă pentru că era implicată şi într-un alt dosar, în care Gheorghe Barbu o acuza de furt şi violare de domiciliu, procurorii au atacat sentinţa respectivă şi au obţinut o mărire a pedepsei.

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat-o, definitiv, la 5 ani de închisoare, după ce femeia primise 2 ani cu suspendare în dosarul de furt şi violare de domiciliu, pedeapsă care, practic, s-a adăugat celei iniţiale din dosarul de tentativă de omor calificat.

Chiar şi aşa, Gheorghe Barbu a pierdut şefia IPJ Olt din cauza suspiciunilor de viol. Şi nu a fost singurul personaj important din conducerea instituţiei schimbat după această poveste.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version