Zeci de poliţişti de la IPJ Ilfov şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu au participat, joi, la efectuarea a 31 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov.

politia rutiera

Au fost vizaţi mai mulţi interlopi acuzaţi în special de comiterea de infracţiuni asimilate cămătăriei. Audierile au durat întreaga noapte şi, în cele din urmă, procurorii au decis, vineri, ca 16 suspecţi să fie reţinuţi, iar pe numele altor şapte să fie emise mandate de arestare preventivă în lipsă.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat zeci de kilograme de bijuterii din aur, peste 50.000 de euro, 10 autoturisme de lux, documente şi înscrisuri.

Oamenii legii susţin că “în ultimele trei luni, cei în cauză au împrumutat unor persoane sume de bani pentru care au solicitat dobânzi ridicate, iar la finalul termenului de achitare, sporeau în mod nejustificat sumele de bani ce trebuiau rambursate, şantajându-le prin ameninţări cu violenţă. Cei în cauză făceau parte dintr-un grup infracţional format din 23 de persoane, specializate în săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj şi proxenetism”

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version