Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Poliţistul care a omorât cu mașina fetiţa de 13 ani pe trecerea de pietoni, condamnat cu suspendare

Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o fetiţă de 13 ani și apoi a verificat cu piciorul dacă mai trăiește, în ianuarie 2022, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că agentul, care era încadrat în Poliţie din anul 2017, circula cu viteza de 80 de km/h, prea mare pentru oraș, şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. El nu se afla în misiune.

Instanţa a mai dispus ca poliţistul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor pe o perioadă de 90 de zile.

Instanţa a mai stabilit ca societatea de asigurare City Insurance, aflată în faliment, să plătească familiei fetiţei ucise suma de 160.000 de euro şi alţi 90.000 de euro către familia celeilalte fetiţe, rănită de poliţist în accident.

Pe de altă parte, judecătorii au respins ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliţiei Capitalei şi Primăriei Generale.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv