Cercetat penal în două dosare de corupție – dintre care unul trimis deja în judecată -, Victor Ponta sare în ajutorul amicului său Sebastian Ghiță, care are 6 dosare la DNA, susținând că acesta a fost “prieten” cu procurorul-șef  Laura Codruța Kovesi.

ponta si ghita

Fostul premier PSD a declarat sâmbătă seara la Antena 3 că a cunoscut-o prima dată pe Kovesi în anul 2011, într-o podgorie pe care Sebastian Ghiță o deținea la acea vreme între Ploiești și Mizil.

“Prima dată în viața mea când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiță, nu acasă, (…) nu știu dacă mai are, avea o podgorie între Ploiești și Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi, în 2011, în mod informal. Sunt lucruri pe care le-am trăit, dar care nu cred, după ce ai avut o funcție importantă, să le mai spui, pentru că sunt lucruri personale. Categoric confirm. Cred că, în 2011, domnul Ghiță era mai prieten cu doamna Kovesi decât era cu mine, fiind acolo, la podgorie”, a spus Ponta.

În urmă cu câteva zile, Ghiță a pornit un atac împotriva procurorului-șef al DNA, depunând un autodenunț la Parchetul General, în care susține că a participat la falsificarea unui raport prin care Consiliul Național de Etică din cadrul Ministerului Educației a decis în 2012 că teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi nu este un plagiat.

Ulterior, Sebastian Ghiță a susținut că avea o relație foarte apropiată cu Kovesi, “fiind practic prieteni”.

Vineri, într-un interviu la Europa FM, procurorul-șef al DNA a negat spusele lui Ghiță:

“Teza mea este corectă. (…) Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiţă Sebastian.  Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță”.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version