Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, sâmbătă dimineața, după aproape 24 de ore de deliberări, să-l mențină pe fostul premier Victor Ponta sub control judiciar în dosarul “Blair”.

ponta vorbeste

Ponta este acuzat de folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite și de complicitate la spălare de bani, respectiv că în 2012, înainte de alegerile parlamentare, a luat 220.000 de euro de la afaceristul Sebastian Ghiță pentru a-l plasa pe acesta pe listele PSD.

De banii respectivi, Ponta l-a adus în România pe fostul premier britanic Tony Blair, obținând capital electoral, deci foloase necuvenite.

Totuși, magistrații de la Înalte Curte de Casație și Justiție au admis, parțial, solicitarea lui Ponta de ridicare a controlului judiciar și au modificat două prevederi ale măsurii respective.

Astfel, Ponta poate călători în străinătate și poate vorbi public despre conținutul dosarului “Blair” și acuzațiile care i se aduc.

În continuare, Ponta are interdicție de a vorbi cu martorii sau cu ceilalți suspecți din dosar și trebuie să se prezinte periodic la secția de poliție de care aparține sau în fața anchetatorilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version