Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Parlamentul l-a revocat pe Bădălău de la vicepreședinția Curții de Conturi / JUSTIȚIE: Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Diacomatu și „Stelu” au scăpat de condamnări / ÎCCJ: Faptele s-au prescris  / CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

Predoiu, despre „raționalizarea” pensiilor speciale (PNRR): „Ține de statutul de independență al magistraților; trebuie consultat CSM”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), a declarat miercuri, întrebat dacă susține „raționalizarea” pensiilor speciale așa cum prevede PNRR, că „ține de statutul de independență al magistraților”, așa că „trebuie consultat și CSM”, deși „responsabilitatea” modificării Legii pensiilor „ține de Ministerul Muncii.

„Părerea mea este în cadrul acestui efort de elaborare viitoare a legislației privind salarizarea și pensiile, trebuie consultat, evident, și Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că este o chestiune care ține și de statutul lor. Deci pentru judecători și procurori, conform unor convenții internaționale la care România este parte, pensia e un element de statut, care ține de statutul lor de independență. Deci ei trebuie să fie consultați în acest demers și sunt convins că Ministerul Muncii va avea această deschidere”, a spus Cătălin Predoiu.

El a evitat să răspundă dacă au început discuțiile în grupul de lucru discutat de guvern și pentru care Ministerul Justiției nu dăduse avizul, în momentul în care MAI și MApN au întors memorandumul privind pensiile speciale.

„Este „atributul colegului de la Ministerul Muncii (Marius Budăi – PSD, n.r.). Voi susține orice soluție care păstrează statutul de independență al judecătorilor și procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse. Toate aceste obiective trebuie conciliate, trebuie armonizate. Nu poate să facă doar un singur lucrul acesta sau doar o instituție. Este o problemă generală, prin urmare toată lumea trebuie să participe la discutarea ei”, a insistat Predoiu.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv