Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă (PSD), a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA Constanța, sub acuzațiile de abuz în serviciu şi şantaj.

Vasile Iliuţă

Procurorii notează în rechizitoriu că, în perioada martie – iulie 2019, Vasile Iliuţă a îngrădit dreptul la muncă a 10 angajaţi ai CJ Călăraşi, prin neaprobarea plății salariilor

Aceasta, în ciuda faptului că magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale CJ în urma cărora cei 10 fuseseră eliberați din funcţia publică pe care o deţineau.

„În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale”, explică DNA.

Totodată, pe 20 decembrie 2019, Vasile Iliuţă ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu-l  trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version