Procurorii de la Parchetul General au anunțat, joi seara, începerea urmăririi penale pe numele a opt persoane implicate în dosarul ‘Șpagă pentru prima casă’.

 

Cele opt persoane erau angajate ale Fondului de Garantare a Creditelor Imobiliare sau intermediari ai afacerii prin care angajații FGCI încasau sute de euro pentru a aproba rapid acordarea de credite.

O persoană a fost reținută, șeful grupării, iar alte șapte persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile. Conform anchetatorilor, angajații FGCI încasau între 200 și 500 de euro de caz, pentru aprobarea rapidă a creditelor, în timp ce intermediarii încasau jumătate din sumă.

Și astfel se ajungea ca anumite dosare să fie rezolvate chiar și în 60 de secunde, deși în mod normal durata rezolvării unui asemenea dosar putea să ajungă la șase luni.

Cel puțin 60 de persoane au fost identificate că au dat șpagă pentru rezolvarea cu celeritate a dosarelor, ceea ce înseamnă că angajații FGCI au încasat șpăgi de peste 20.000 de euro, iar intermediarii în jur de 10.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version