Magistrații de la Tribunalul Vaslui l-au condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe Vasile Roman, primarul comunei vasluiene Dimitrie Cantemir.

Decizia nu este definitivă. Roman a fost găsit vinovat de fraudă cu fonduri europene, infracțiune comisă în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Conform anchetatorilor, “edilul este acuzat de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte și incomplete care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele său”.

Vasile Roman își poate pierde funcția câștigată la alegerile de anul trecut, în cazul unei condamnări definitive, și ar trebui să achite, alături de alți cinci condamnați, prejudiciul de aproape 1,1 milioane de lei creat Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

În legătură cu acest dosar, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au precizat că “la data de 30 octombrie 2004, inculpații, în calitate de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, au atestat în mod nereal, în conținutul procesului-verbal, finalizarea lucrărilor de construcție, deși acestea nu erau executate integral, conform proiectului. Ulterior, acest proces-verbal, împreună cu alte documente, a fost depus la autoritatea contractantă în vederea obținerii ultimei tranșe a finanțării, în cuantum de 1.090.853 lei (fără TVA)”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version