Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, miercuri, de procurorii DIICOT, după ce a fost ridicat cu mascații în urma percheziţiilor efectuate luniinclusiv la sediul primăriei.

În noaptea de miercuri spre joi, când a ieșit de la audieri, Mihai Chirica a precizat că îşi va delega atribuţiile din sfera de Urbanism, în perioada în care se află sub control judiciar. El a anunţat, totodată, că va contesta în instanţă decizia procurorilor de a dispune față de el această măsurăpreventivă.

Despre acuzațiile care i se aduc – opt înscrisuri legate de urbanism, şapte fapte de abuz în serviciu şi unul de uzurpare – , Chirica a declarat:

„A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi – n.r). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia – n.r) şi ne vom vedea mâine la birou”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version