Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari pentru care PSD a făcut miting împotriva DNA, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanţa la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, sentinţa fiind definitivă.

catuse

Instanţa de fond, Tribunalul Constanţa, îl condamnase pe edil la 3 ani şi 6 luni de închisoare în aprilie 2014.

Pentru celui de-al doilea inculpat din dosar, Nicolae Vâlcu, Curtea de Apel a menţinut condamnarea la 1 an de închisoare cu suspendare şi a stabilit un termen de încercare de 3 ani, termen compus din durata pedepsei la care se adaugă un interval de 2 ani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-a cerut unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic.

În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-a promis ofiţerului două loturi de teren în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-a dat la 25 octombrie 2012.

“Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase”, preciza DNA.

Nicolae Matei este primar al oraşului Năvodari din anul 2008.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version