Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis miercuri seara, definitiv, să-l condamne pe Ciprian Stătescu, primarul orașului Băicoi, la 6 luni de închisoare cu suspendare.

sursa foto ph-online.ro
sursa foto ph-online.ro

Stătescu a fost găsit vinovat de conflict de interese. În ianuarie, la instanța de fond, Stătescu fusese condamnat tot la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Atât primarul, cât și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina au contestat decizia respectivă, dar apelurile lor au fost respinse.

Conform procurorilor care au instrumentat dosarul, Stătescu a călcat în mai multe rânduri pe bec. În mai 2010 i-a închiriat surorii sale un teren din domeniul privat al orașului. Între martie 2011 și noiembrie 2013, Stătescu, în calitate de primar, a încheiat 45 de contracte cu o firmă cu care s-a aflat timp de mai mulți ani în raporturi comerciale. În aprilie 2011, a încheiat un alt contract cu o firmă cu care s-a aflat în raporturi comerciale, iar în februarie 2012 a mai încheiat alte trei contracte cu firma mai sus menționată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version