Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat nici joi la sediul IPJ Prahova, pentru a da cu subsemnatul în dosarul în care se află sub control judiciar.

ghita- captura mediafax

Implicat în cinci dosare penale şi rămas fără imunitate parlamentară, Ghiţă a dat bir cu fugiţii de teamă să nu fie arestat preventiv.

Nemulţumiţi de faptul că afaceristul nu s-a prezentat săptămâna trecută la IPJ Prahova, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă, însă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-o acţiune uluitoare, au refuzat emiterea unui astfel de mandat precizând că nu există dovezi suficiente care să arate că Ghiţă a încălcat regulile controlului judiciar.

Acum, după ce Ghiţă a ratat o nouă întâlnire cu poliţiştii, procurorii DNA vor să se solicite din nou un mandat de arestare în lipsă. Este nevoie de acest pas pentru ca Ghiţă să poată fi dat în urmărire internaţională.

Deşi poliţiştii şi magistraţii nu cred, încă, în acest scenariu, procurorii DNA merg pe varianta conform căreia Ghiţă a fugit, deja, din ţară.

Zilele trecute, o înregistrare video lăsată de afacerist înainte de dispariţie a aruncat lumea politică de la noi în aer. Ghiţă a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că a făcut presiuni asupra lui pentru a obţine un denunţ împotriva lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version