Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au dat iama, în cursul zilei de joi, printre membrii celebrului clan Butoane.

sursa foto obiectivbr.ro

Au fost efectuate 14 percheziții domiciliare pe raza municipiului Giurgiu și a localității Vedea.

Conform anchetatorilor, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2015-2017, membrii grupului au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere pe teritoriul Austriei, Germaniei, Suediei și Marii Britanii, în vederea obținerii de foloase materiale.

De asemenea, suspecţii au exploatat sexual trei minore, pe raza județului Giurgiu, atât în locuințele celor în cauză, ale clienților racolați, cât și într-o unitate hotelieră.

S-a reţinut că minorele exploatate au obținut, în schimbul serviciilor sexuale prestate, în favoarea clienților racolați de către membrii grupului, sume cuprinse între 200 și 400 de lei zilnic, din care victimele primeau sume derizorii, în unele cazuri acestea fiind agresate fizic și psihic.

În urma perchezițiilor effectuate, au fost ridicate și indisponibilizate șapte telefoane mobile, nouă cartele SIM, patru carduri și un stick de memorie, două hard disk-uri, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, carduri bancare și un autoturism de lux.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version