Scăpat ca prin minune de colegii săi deputaţi de la arestare preventivă, Nicolae Păun, deputat din partea Partidei Romilor, are în continuare mari probleme cu legea.

sursa foto digi24.ro
sursa foto digi24.ro

Păun a fost audiat din nou, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar oamenii legii i-au adus la cunoştinţă că au decis extinderea urmăririi penale faţă de el.

Acuzat iniţial de cumpărare de influenţă, spălare de bani, influenţare a declaraţiilor, deturnare de fonduri, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, schimbare a destinaţiei fondurilor europene şi folosirea de documente false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, toate în formă continuată, Păun a fost înştiinţat, luni, că procurorii DNA îl vor pune sub acuzare şi pentru evaziune fiscală, în formă continuată, şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură o societate.

Concret, Păun este acuzat că, în calitate de reprezentant al companiei SC Niky Scorpion Alcom SRL, în perioada 2004-2014, a efectuat mai multe tranzacţii imobiliare cu două terenuri pentru a diminua maza impozabilă a societăţii.

Prin acţiunile sale, Nicolae Păun este acuzat că a diminuat creditul societăţii amintite cu peste 3,2 milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version