La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă ultimul termen din dosarul Referendumul, dosar în care Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, este acuzat că a fraudat alegerile de la Referendumul din 2012, când se cerea înlăturarea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu-Dragnea-la-sediul-PSD-15.02-1

Condamnat deja, de prima instanţă, la un an de închisoare cu suspendare, Dragnea se consideră nevinovat şi susţine că aşteaptă să fie achitat în acest dosar.

Pe de altă parte, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, vineri, în faţa instanţei, că solicită 5 ani de închisoare pentru liderul PSD. Conform oamenilor legii, infracţiunea de care se face vinovat Dragnea s-ar încadra la 3-5 ani de închisoare cu executare, iar procurorii DNA cer maximul pedepsei tocmai pentru că “inculpatul a avut o conduită ilicită şi “şi s-a folosit de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie pentru a-i determina pe reprezentanţii din teritoriu ai partidului respectiv să scoată oamenii la vot în mod ilegal”.

“Faptele şi conduita ilicită sunt demonstrate de transmiterea adresei în teritoriu prin care solicita organizarea de tombole, oferirea de servicii gratuite şi acces la evenimente în schimbul prezenţei la vot. Acestea stimulau participarea la vot. Deplasarea la locuinţa unei persoane care nu a votat reprezintă o formă de presiune. De asemenea, s-au folosit informaţii adunate în alt scop decât procesul de vot şi aici ne referim la date cu caracter personal. Dragnea şi-a folosit influenţa pentru a determina activiştii de partid să facă ceva ilegal şi presiuni asupra alegătorilor. Neprezenţa la vot a fost văzută ca un moft, nu ca un drept al cetăţenilor”, a fost mesajul transmis de procurorii DNA.

Mai mult, oamenii legii vor închisoare cu executare inclusiv pentru cei 45 de inculpaţi achitaţi de instanţa de fond şi pentru inculpaţii condamnaţi iniţial cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version