Şefii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, cu ceva timp în urmă, cu Secţia de Arşi a fost inaugurată oficial şi poate fi dată în folosinţă.

spitalul_de_urgenta_floreasca_bucuresti_21015800
sursa foto b365.ro

Imediat după anunţul respectiv, ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers în control la faţa locului şi s-a trezit, ditamai ministrul, cu uşa închisă în nas.

Ulterior, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a mers în inspecţie la faţa locului şi a descoperit nereguli uluitoare. Nu numai că secţia nu este încă funcţională, deşi s-a trecut de mult termenul limită, dar echipa de medici nu era prezentă la faţa locului, iar construcţia prezintă probleme grave de nivel organizatoric.

Astfel, Secţia de Arşi nu este prevăzută cu ieşire de urgenţă, în caz de incendiu, şi lipsesc cu desăvârşire procedurile de acces în cazul pacientului ars grav, precum şi procedurile şi protocoalele de tratament.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a sesizat Curtea de Conturi, iar ulterior dosarul a ajuns pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Oamenii legii au decis, vineri, să deschidă dosar penal in rem, împotriva faptelor, pentru abuz în serviciu. Se va stabili în perioada următoare dacă urmărirea penală se va face şi împotriva unor reprezentanţi ai Spitalului de Urgenţă Floreasca.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version