Luni s-a judecat, la Curtea de Apel Bucureşti, un nou termen din dosarul în care afaceristul Puiu Popoviciu este acuzat de dare de mită şi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

puiu popoviciu seno

Este vorba despre dosarul în care Popoviciu a intervenit pe lângă şefii Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară pentru a pune mâna în mod ilegal, şi la un preţ mult subevaluat, pe o suprafaţă de teren de 224 de hectare.

Pentru a pune mâna pe terenul respectiv, care aparţinea domeniului public al statului, Puiu Popoviciu a colaborat cu rectorul Ioan Niculae Alecu. Acesta din urmă a prezentat date eronate Senatului Universităţii, reuşind să obţină modificarea Cartei Universităţii pentru a putea pune la bătaie terenul într-o afacere în care USAMV a bătut palma cu SC Log Trans, companie devenită ulterior Băneasa Investments şi care era condusă de Popoviciu.

Pe lângă manevra ilegală de a pune la bătaie un teren aflat în posesia domeniului public al statului, Alecu a reuşit să-i convingă pe membrii Senatului Universităţii să-i cedeze terenul lui Popoviciu la un preţ derizoriu, 1 dolar pe metrul pătrat, deşi studiile arătau că terenul trebuia valorificat la cel puţin 150 de dolari pe metrul pătrat.

Pentru a-i convinge pe membrii Senatului Universităţii să accepte această afacere ilegală, Alecu le-a transmis că vor creşte salariile profesorilor din cadrul Universităţii, universitatea va câştiga fonduri băneşti pentru dotarea unităţilor de învăţământ, iar pe o parte din terenul respectiv se vor ridica blocuri de garsoniere ce ar fi urmat să poată fi închiriate de cadrele didactice.

Procurorii DNA au arătat, în cele din urmă, că singurul câştigat de pe urma valorificării terenului respectiv a fost Puiu Popoviciu. Acesta a reuşit să prejudicieze statul cu aproape 340 de milioane de lei şi bugetul USAMV Bucureşti cu 620 de milioane de lei. Din cauza acestor prejudicii uriaşe, procurorii au cerut luni maximul de pedeapsă posibilă pentru Popoviciu, respectiv 14 ani de închisoare.

De asemenea, procurorii au mai cerut ani grei de închisoare şi pentru celelalte personaje implicate în poveste: câte 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae Alecu, Ştefan Diaconescu (un alt rector al USAMV) şi Andrei Mihai Bejinaru, 8 ani de închisoare pentru Mihai Luican (fost prefect al Capitalei) şi 5 ani de închisoare pentru Cornel Şerban (fost şef al DGIPI).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version