David Geclowicz, unul dintre agenţii companiei israeliene Black Cube, şi-a recunoscut vina în dosarul în care este acuzat, alături de Ron Weiner şi Yossi Barkshtein, că a spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

DIICOT

Geclowicz a ajuns la un acord de recunoaştere a faptelor cu procurorii DIICOT, astfel că oamenii legii au înaintat către magistraţii de la Tribunalul Bucureşti o solicitare prin care cer 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru agetul Black Cube.

Geclowicz era acuzat de acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Agentul Black Cube a precizat că “am fost trimis aici de compania unde lucrez. E primul meu job. Lucram la această companie de câteva luni. După ce am fost arestat, am înţeles gravitatea faptelor. Am dat toate informaţiile pe care le deţineam. Vreau să spun că nu am un trecut infracţional, nu am fost niciodată pe punctul de a comite o infracţiune. Pentru mine, pentru familie şi pentru prietena mea a fost un şoc total. A fost o perioadă foarte dificilă, cele patru luni petrecute în arest fiind un coşmar. M-am gândit la viitorul meu şi vreau să fac ceva bun şi util cu viaţa mea. Am nevoie de această şansă. Ştiu că în viitor nu e nicio şansă ca eu să încalc legea. Am cooperat cu investigatorii. Ştiu că pot să fiu de ajutor pentru societate şi familie. Mă voi supune tuturor regulilor impuse de instanţă. Îmi pare rău”.

Chiar şi avocatul său a spus, în faţa instanţei, că “este un tânăr la început de viaţă. A stat 120 de zile în arest. Nu are trecut infracţional. E mai folositor societăţii dacă se va reintegra. A dat dovadă de sinceritate. Provine dintr-o familie închegată. A venit în România trimis de o firmă în calitate de angajat, nu ca un potenţial infractor. Îl aşteaptă un viitor normal”.

Totuşi, avocatul Sorin Fusea, parte vătămată în dosar, după ce agenţii Black Cube i-au spart mailul, s-a declarat extrem de nemulţumit de întorsătura din poveste. “Geclowicz nu a fost complice, ci coautor. Faptul că cineva mi-a accesat adresa pe care aveam corespondenţa despre dosare este un lucru grav”, a fost mesajul transmis de avocat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version