Ultimele declarații ale lui Traian Băsescu la adresa șefilor de servicii și a procurorilor au aruncat în aer relația pe care fostul șef al statului o are cu aceștia.

După ce Băsescu a pus sub semnul întrebării modul în care procurorii au acționat în cazul celebrei Ordonanțe 13 și a spus că Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr ar trebui să renunțe la funcțiile ocupate, procurorii au ieșit la contraatac.

Astfel, conform a3.ro, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat magistraților redeschiderea unui dosar penal care datează din 2003.

În dosarul respectiv, Traian Băsescu era acuzat că a restituit în mod ilegal, în calitate de primar al Capitalei, unui afacerist din București un teren de 40.000 de metri pătrați din cartierul Dămăroaia.

Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, în urma unei plângeri depuse de Cătălin Năstase, vicepreședintele Uniunii Arabilor din România. Conform sursei amintite, cauza a fost plimbată de la o instanță la alta înainte de a fi îngropată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version