Procurorul general Augustin Lazăr a replicat joi dimineață, întrebat dacă își dă demisia după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader a începtul în urmă cu 3 luni procedurile de revocare a acestuia, că jurnaliștii ar trebui să fie mai îngrijorați de valul de violențe produs de pușcăriașii eliberați în baza recursului compensatoriu girat de demnitar.

“Aţi vrea dumneavoastră să faceţi o presiune politică asupra procurorului general să-şi dea demisia în contextul în care Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea la standarde constituţionale? Am observat că faceţi o campanie de presă împotriva Ministerului Public, în contextul în care dumneavoastră ar trebui să fiţi îngrijoraţi de valul de violenţă şi de problemele privind siguranţa cetăţeanului, şi să nu atacaţi în fiecare seară instituţiile judiciare”, a declarat Augustin Lazăr, joi dimineață, întrebat de un jurnalist de la Antena 3 dacă vademisiona.
 
În 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, al cărui mandat la conducerea Parchetului General expiră la sfârșitul lunii aprilie 2019.
 
Numai că Lazăr a atacat în justiție demersul, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va lua nicio decizie până la o sentință definitivă în instanță.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version