Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova anunţă reţinerea pentru 24 de ore a lui Mureşan Alexe Călin, profesor la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

gratii, închisoare, catuse

Mureşan Alexe Călin era profesor de matematică la specialitatea Tehnologia Petrolului şi a fost prins în flagrant în timp ce primea prima tranşă dintr-o mită totală de 38.500 de lei.

Conform procurorilor, profesorul avea 49 de studenţi la Anul I care nu reuşiseră să promoveze examenul de Tehnologia Petrolului şi s-a înţeles cu aceştia să primească 38.500 de lei în două tranşe pentru a le oferi rezolvarea subiectelor.

Luni, profesorul a venit direct la examen şi le-a oferit studenţilor rezolvările, după ce a încasat prima tranşă de 17.150 de lei. Cadrul didactic a solicitat ca a doua tranşă să-i fie remisă miercuri, când era programat un alt examen de restanţă. Însă Mureşan Alexe Călin a fost ridicat de procurori imediat după ce a primit banii de luni.

Audiat luni seara, profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează ca marţi seara să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version