Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța anunță, vineri, reținerea pentru 24 de ore a 10 proxeneți din Constanța.

Gina Loredana Anastasiei, Ștefan Nedelcu, Vasile Nedelcu, Cristian Ene, Lenuța Ene, Daniel Ionuț Crețu, Florin Cristofor Demir, Ionuț Voicu, Sanghiuzel Rasim și Daniel Florea sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Procurorii DIICOT care au instrumentat dosarul susțin că: “există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2017, inculpații ANASTASIEI GINA-LOREDANA, NEDELCU ŞTEFAN, NEDELCU VASILE, ENE CRISTIAN, ENE LENUŢA împreună cu alți suspecți au constituit un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi/sau pe care l-au sprijinit inculpații CREŢU DANIEL-IONUŢ, DEMIR FLORIN-CRISTOFOR şi VOICU IONUŢ, grupul acţionând coordonat în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, în special pe teritoriul Cehiei şi al României.

S-a reținut că, în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii, inculpații au determinat şi au înlesnit practicarea prostituţiei unui număr de 22 de persoane de sex feminin obţinând totodată importante foloase patrimoniale.

La data de 22 februarie 2018 procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari, ocazie cu care au fost găsite și ridicate 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză”.

Inculpații vor fi prezentați magistraților de la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version